Historie

Konceptet bygger på ideen om, at kontakt med dyr er vigtig for en god udvikling af børn.

Historien om Børnebondegården

Ideen om Børnebondegården kommer fra Holland, hvor der eksisterer mange børnebondegårde både på landet og i byerne. Konceptet bygger på ideen om, at kontakt med dyr er vigtig for en god udvikling af børn.

Tilbage i december 2010 blev foreningen “Børnebondegården Dortheasminde” stiftet.

Foreningen lejede et område på ejendommen Dortheasminde hvor der på det tidspunkt blev drevet et konventionelt produktionslandbrug med over 230 kreaturer, hvoraf 120 var malkekøer.

Forening søgte midler og etablerede området med stisystemer og flere besøgsfolde. Samt toilet, køkkenfaciliteter og et mødelokale i en af de gamle længer. Der blev også bygget et etplanshus på den anden side af vejen, hvor den ene ende er indrettet som lejlighed. Den anden del ønskes udlejet til en institution. Børnebondegården åbnede for besøgende september 2012.

I august 2019 valgte ejeren af ejendommen at lukke husdyrproduktionen ned og sætte gården til salg.

Det lykkedes foreningen at købe hele gården, cirka 18 ha jord samt en mindre fredskov. Vi overtog gården i foråret 2020. Det meste af jorden er i dag forpagtet ud. Gylletanken, maskinhus, lejlighed og stuehuse er ligeledes udlejet.

Foreningen modtager ingen form for driftstilskud. Alt foreningens arbejde er ulønnet.

En af de økonomiske grundpillerne i foreningen er medlemskaber. De sidste par år har foreningen haft over 1200 medlemmer og over 30.000 besøgende.