Nyheder

01.09.2012 // MJC

Danmarks første Børnebondegård

Omkring 600 mødte op til indvielse af Børnebondegården i Serridslev lørdag d. 1/9 2012.

- Det er livsbekræftende at komme på børnebondegården, og jeg er sikker på, at rigtigt mange børn fremover vil få gode oplevelser her på stedet.

Det sagde borgmester i Horsens, Peter Sørensen, da han den 1. september indviede Børnebondegården i Serridslev ved Horsens. Omkring 600 mennesker var mødt op på åbningsdagen, hvor der var lejlighed til at se det nye anlæg med indhegninger og stalde samt se sig omkring i kostalden på gården og komme helt tæt på dyrene.

- Rigtigt mange har engageret sig i det her projekt og arbejdet frivilligt for at få det til at blive til virkelighed, og selv om det trak i langdrag, opgav I ikke. Stedet har et fornemt formål, nemlig at børn skal være fortrolige med dyr og lære om landbrug, energi og følge årets gang. Tillykke med første fase af børnebondegården, lød det fra borgmesteren.

 

Brobygger

Børnegården er etableret på gården Dortheasminde hos Rikke og Ole Munch, der altid har prioriteret åbenhed i landbruget højt. Bag stedet står Foreningen Børnebondegården.

Ud over at de besøgende kan komme tæt på gårdens besætning af jerseykøer samt kalve og ungdyr, er der etableret en ny afdeling med folde og stalde, hvor der er geder, kalve, kaniner, grise, høns og andre dyr.

Gården er åben for alle besøgende, både børnefamilier, ældre, skoler, institutioner, dagplejere m.fl. Alle kan få en læring om fødevareproduktion samt pasning af produktionsdyr og kæledyr.

Det koster 100 kr. pr. husstand, hvilket giver medlemskab i foreningen og fri adgang resten af året indenfor åbningstiderne. Indmelding via www.børnebondegården.dk

 

Kaldenderen fyldt op

På åbningsdagen var der også tale ved regionsmedlem Henning Gjellerod fra Region Midt. Han sagde, at Børnebondegården kan skabe en bedre forståelse for, hvor fødevarerne kommer fra.

- Vi er stolte over, at vi her i regionen har landets første Børnebondegård, og det er dejligt at høre, at kalenderen er fyldt godt op, lød det.

Endelig var der tale ved Jens Bagge, formand for LAG i Horsens.

- Det her er et rigtigt godt samarbejdsprojekt. Mange har været inde over og mange har gjort en stor indsats for, at det kunne lade sig gøre. Jeg tror, at projektet vil være medvirkende til at øge forståelse mellem land og by, sagde han.

Projektet er støttet med en mill. kr. fra Region Midt, en mill. kr. fra Horsens Kommune/LAG samt to mill. kr. fra EU.

Der har også været en række øvrige bidragydere, bl.a. Østjysk Landboforening, der har støttet projektet med 10.000 kr.

 

Fakta – åbningstider

Åben d. 8 sep. & 9 sep. (Naturens Dag) fra 10 – 15.

Åben d. 16. september fra 10.00 til 15.00. (Hobby udstilling i Serridslev Forsamlingshus)

Fra oktober åbent den 2. weekend i hver måned fra 10.00 til 15.00. 

Åbent alle hverdage i efterårsferien fra 10.00 til 15.00.

Åbent efter aftale på hverdage 9.00 til 14.00 og torsdage 16.00 til 18.00.