Nyheder

02.09.2013 // MJC

Horsens Folkeblad 020913: 

- Børnebondegården løb med initiativprisen ved årets Middelalderfestival.

Prisen gives hvert år ”til den gruppe, forening eller enkeltperson, som på forbilledlig vis har tænkt nye tanker eller handlet til gavn for Middelalderfestivalen”, som borgmester Peter Sørensen (S) sagde ved overrækkelsen.

Han fremhævede, at rigtigt mange på festivalen gjorde en stor indsats, og at valget ikke var let.

Når det endte med Foreningen Børnebondegården, som deltog for første gang, skyldtes det, at her var en meget synlig aktør.

- Alle I, der har bevæget jer rundt i området syd for borgen, er sikkert stødt på en lille middelalderpige, der kom trækkende med en kalv? Det er vi i hvert fald mange, der er, sagde Peter Sørensen og fortsatte:

- Dyrene har nemlig for alvor indtaget festivalen. Og det er godt. For i middelalderen summede borgen af dyrelyde. Det var her, bønderne betalte deres skat - og det foregik ofte i naturalier: dyr og korn. Dyrene møder I på borgen her i dag - og det er bl.a. Børnebondegårdens fortjeneste.

Men dyrene - grise, geder og kaniner samt kalve - var ikke hele forklaringen.

- For Børnebondegårdens medhjælpere har også været særdeles gode til at fortælle om dyrene. Det er middelalder-formidling af bedste slags, sagde borgmesteren. 

Med prisen følger ikke kun hæderen, men også 5000 kr